Okratoksin A

Hvad er okratoksin A, og hvordan bliver det dannet?
Okratoksin A (OTA) er et mykotoksin, der skyldes skimmelsvamp, som kan vokse på grønne (uristede) kaffebønner, som ikke er opbevaret korrekt. OTA forekommer i en række fødevarer, herunder kornprodukter, rosiner, korender og sukat, når de opbevares under uegnede, fugtige forhold.


Udgør okratoksin A (OTA) i kaffe en risiko?
Nej. Kaffeindustrien har været aktivt involveret i programmer, der oplyser kaffeavlere og leverandører om principper for godt landmandskab for at reducere risikoen for skimmelsvamp. Desuden overvåger producenterne indholdet af OTA for at sikre, at produkterne lever op til EU’s bestemmelser. Derfor betragtes OTA ikke som et problem i kaffe i dag.

Den Europæiske Kaffesammenslutning (The European Coffee Federation) har udarbejdet anvisninger for at forhindre dannelse af skimmelsvamp. Den kan ses på: www.ecf-coffee.org.

Modtag nyhedsbrev

Ja tak, jeg vil gerne modtage nyhedsbrev, når der er noget nyt om kaffe og helbred.