Oversigt

OBS: Er du på mobil eller tablet skal skærm vendes horisontalt for at tilgå afsnittets menupunkter.

  • Hidtidige undersøgelser tyder på, at der ikke findes nogen sammenhæng mellem indtagelse af kaffe og risiko for dyspepsi, gastroøsofageal reflukssygdom (GERD), mavesår, gastritis eller mavekræft. Vores viden tyder ikke på, at kaffe forværrer symptomerne hos personer, der har de sygdomme.
  • Forskning tyder ikke på, at kaffedrikning forøger risikoen for sår på tolvfingertarmen eller påvirker væskebalancen i tyndtarmen.
  • Vores viden, tyder ikke på en sammenhæng mellem indtagelse af kaffe og symptomer og sygdomme i tyktarmen som diarré og tyk- og endetarms kræft. Der er heller ikke fundet nogen sammenhæng mellem kaffeindtag og tarmsygdomme som divertikulitis, ulcerøs colitis eller Crohns sygdom.
  • Forskning tyder på en sammenhæng mellem kaffedrikning og reduceret risiko for galdeblæresygdom og leverkræft og på, at kaffeindtag måske hjælper med at begrænse leversygdommes progression.
  • Den tilgængelige viden tyder på, at der ikke er nogen forbindelse mellem kaffedrikning og en forøget risiko for kræft i bugspytkirtlen, og at kaffeindtag muligvis har en beskeden positiv effekt på tyk- og endetarms kræft.

Modtag nyhedsbrev

Ja tak, jeg vil gerne modtage nyhedsbrev, når der er noget nyt om kaffe og helbred.