Patient Q&A

OBS: Vend mobil eller tablet horisontalt for at tilgå afsnittets menupunkter.

Er kaffe eller koffein årsag til cancer?

Nej. Mange studier har undersøgt den potentielle forbindelse mellem indtagelse af kaffe og risikoen for at udvikle cancer. Generelt tyder videnskabelig undersøgelser på, at der ikke er nogen forbindelse mellem et moderat kaffeforbrug og forøget risiko for at udvikle cancer.

Er kaffe forbundet med nogen form for cancer?

Nogle studier har antydet en mulig forbindelse mellem moderat indtagelse af kaffe og risiko for blære- og lungecancer. I begge tilfælde er det dog sandsynligt, at der er flere andre livsstilsfaktorer involveret 1,2, såsom indtagelse af alkohol og tobaksrygning, og der er behov for yderligere forskning for at bekræfte disse resultater. Generelt tyder videnskabelig undersøgelser på, at der ikke er nogen forbindelse mellem et moderat kaffeforbrug og forøget risiko for at udvikle cancer.

Er det rigtigt, at indtagelse af kaffe er forbundet med blærecancer?

Nogle studier har vist en forøget risiko for udvikling af blærecancer hos kaffedrikkere, men denne forøgede risiko er hverken relateret til mængden af kaffe, eller til hvor længe en person har været kaffedrikker Dette tyder på, at kaffe ikke direkte påvirker risikoen for blærecancer, og at den forøgede risiko sandsynligvis er en følge af andre faktorer1, 3,4, såsom indtagelse af alkohol og tobaksrygning. Generelt tyder videnskabelig undersøgelser på, at der ikke er nogen forbindelse mellem et moderat kaffeforbrug og forøget risiko for at udvikle cancer.

Er kaffe eller koffein årsag til prostatacancer?

Nej, der er ikke evidens for at antage, at indtagelse af kaffe er forbundet med en forøget risiko for at udvikle prostatacancer5. Generelt tyder videnskabelig undersøgelser på, at der ikke er nogen forbindelse mellem et moderat kaffeforbrug og forøget risiko for at udvikle cancer.

Er det rigtigt, at indtagelse af kaffe er forbundet med lungecancer?

Nogle forskningsundersøgelser har antydet, at indtagelse af mere end fem kopper kaffe om dagen muligvis kan forøge risikoen for at udvikle lungecancer2. Det er dog sandsynligt, at en eventuel forbindelse mellem indtagelse af kaffe og udvikling af lungecancer er et resultat af flere andre faktorer, såsom tobaksrygning2. Der er behov for yderligere forskning for at bekræfte disse resultater, og generelt tyder videnskabelig undersøgelser på, at der ikke er nogen forbindelse mellem et moderat kaffeforbrug og forøget risiko for at udvikle cancer.

Modtag nyhedsbrev

Ja tak, jeg vil gerne modtage nyhedsbrev, når der er noget nyt om kaffe og helbred.