Sort kaffe indeholder ikke makronæringsstofferne fedt, kulhydrater og protein i væsentlige mængder og indeholder derfor kun 1-2 kcal pr. 100 ml1.
Den endelige ernæringsmæssige profil af en kop kaffe påvirkes dog af flere faktorer:
Sort kaffe indeholder en række mikronæringsstoffer, primært kalium, magnesium og niacin (vitamin B3). Natriumindholdet er meget lavt. Nedenstående data angiver den ernæringsmæssige profil af indholdet af mikronæringsstoffer i 100 ml mellemstærk, sort kaffe1.
Mikronæringsstof |
Indhold pr. 100 ml |
Natrium |
Spormængde |
Kalium |
92 mg |
Magnesium |
8 mg |
Mangan |
0,05 mg |
Riboflavin (vitamin B2) |
0,01 mg |
Niacin (vitamin B3) |
0,7 mg |
Den type vand (dvs. hårdt eller blødt vand), der bruges til brygningen, kan også påvirke indholdet af mikronæringsstoffer i en kop sort kaffe, især hvad angår calcium og magnesium. Mindre forskelle i indholdet kan skyldes oprindelsesland, kaffebuskenes vækstbetingelser, blandingsforholdet mellem kaffesorter og fremstillingen af kaffen.
Kaffe og hydrering
Sort kaffe består af mindst 95 % vand, og forårsager ikke dehydrering, når det indtages i moderate mængder. En kop kaffe bidrager derfor til den daglige væskebalance.
Ja tak, jeg vil gerne modtage nyhedsbrev, når der er noget nyt om kaffe og helbred.