Nyheder

May 20, 2021

COVID-19 har påvirket europæernes humør negativt

Næsten to tredjedele (61%) af befolkningen i en række udvalgte europæiske lande følte, at deres humør blev forværret under nedlukningerne og de restriktioner, der fulgte med. Det viser ny undersøgelse. Næsten halvdelen af de adspurgte (44%) følte samtidigt, at kaffe hjalp.

  • 61% af de adspurgte europæere i en ny undersøgelse følte, at deres humør blev forværret under nedlukningerne og de restriktioner, der fulgte med, mens kun 24 procent udtrykte bekymring over manglende fysisk aktivitet
  • Undersøgelsen blev foretaget blandt 5.170 mennesker over 18 år i Storbritannien, Italien, Finland, Tyskland og Polen i marts 2021
  • 44% fortalte, kaffe hjalp til at løfte humøret i perioden

COVID-19 har haft en voldsom påvirkning af hele verdenssamfundet. Ikke bare fysisk blandt alle dem, der blev smittet og syge, men i høj grad også alle dem, der var tvunget under nedlukningerne til at leve adskilt fra familie, venner og anden netværk. Og det har haft konsekvenser. Ikke mindst på vores mentale helbred.

Det viser en stor undersøgelse blandt 5.170 europæere over 18 år i landene Storbritannien, Italien, Finland, Tyskland og Polen foretaget i marts 2021. Det er Institut for Scientific Information on Coffee, der står bag undersøgelsen.

Undersøgelsen har haft til mål at forstå folks opfattelse af COVID-19-restriktionernes påvirkning på deres fysiske og mentale helbred, og hvilke aspekter de følte havde mest indflydelse på deres humør. Her viser tallene, at det i særlig grad har haft indflydelse på vores psyke, hvor 34% sagde, at de har følte sig mere angste/bekymrede, mens 28% sagde, at de følte sig mere deprimerede. Der var også en stigning i niveauet af tristhed (26%) og i vrede (18%). De tal afspejler lignende undersøgelser, der viser en tredobling af udbredelsen af angst i den generelle befolkning (2) og en syv dobling i udbredelsen af depression globalt (3).

Blandt kvinder var der en højere andel (66%), der følte en forværring af deres humør, end blandt mænd, hvor det var 57%. Det var også højest blandt de yngre dele af befolkningen i aldersgruppen 18-24 (71%) og 25-34-årige (70%), mens det var noget lavere blandt de ældre 35-44-årige (64%) og 45-54 (62%) og 55+ (49%).

Der var dog enkelte lyspunkter i den mørke periode. 44 procent fortalte, at det at drikke kaffe hjalp på deres humør. Næsten en tredjedel (28%) sagde også, at det er drikke kaffe hjalp på motivationen til at dyrke motion, og at det hjalp på deres præstationer. Næsten samme antal (27%) sagde, at motion i det hele taget hjalp på humøret, mens 30 procent sagde, at drikke og spise sundt hjalp, og 31 procent fortalte, at mere søvn forbedrede deres humør.

Læs mere her – link

 

Modtag nyhedsbrev

Ja tak, jeg vil gerne modtage nyhedsbrev, når der er noget nyt om kaffe og helbred.